fbpx
 • [email protected]
 • Λεωφόρος Κηφισίας 127 & Δολιανής 74, Μαρούσι, 15124
Καλέστε μας

210 80 20 207

Dr. Αναστάσιος Σκαρδούτσος, Ορθοπεδικός Χειρουργός · Χειρουργός ισχίου/ γόνατος · Αθλητιατρική

Ωράριο Ιατρείου

Φωτογραφίες

Blog Details

Ψωριασική Αρθρίτιδα

Ψωριασική Αρθρίτιδα

Τι είναι η αρθρίτιδα που σχετίζεται με τη ψωρίαση;  Η ψωριασική αρθρίτιδα είναι ένα είδος αρθρίτιδας που συνήθως συνδέεται με την ψωρίαση, ένα αυτοάνοσο νόσημα που με την τυπική δερματοπάθεια . Παρουσιάζει πόνο και φλεγμονή στις αρθρώσεις, και μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στην κίνηση του σώματος.

Ποιος επηρεάζεται από τη ψωριασική αρθρίτιδα;

Κύρια επηρεάζονται άτομα με ψωρίαση, χωρίς να είναι απαραίτητο να υπάρχει δερματοπάθεια. Ο γενετικός παράγοντας επίσης παίζει ρόλο, καθώς υπάρχει κληρονομική αντιστοιχία. Η αρθρίτιδα αυτή επηρεάζει τόσο άνδρες όσο και γυναίκες, κυρίως σε ηλικίες 35-55 ετών, αλλά δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό το εύρος ηλικιών.

 Είναι μεταδοτική;

Όχι, δεν είναι μεταδοτική. Πρόκειται για μία ασθένεια που σχετίζεται με το ανοσοποιητικό σύστημα. Ακόμη και αν έρθετε σε επαφή με κάποιον που πάσχει από ψωριασική αρθρίτιδα, δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης.

Η ψωριασική αρθρίτιδα μπορεί να επηρεάσει οποιαδήποτε αρθρώσεις στο σώμα. Συνήθως, ξεκινά από τις μικρές αρθρώσεις, όπως αυτές στα δάκτυλα των χεριών και των ποδιών. Λόγω της συνεχούς φλεγμονής, οδηγεί σε σταδιακή παραμόρφωση των αρθρώσεων που πλήττει.

Η ζημία στις αρθρώσεις μπορεί να περιορίσει σημαντικά την ικανότητα εκτέλεσης καθημερινών εργασιών και τη συμμετοχή σε δραστηριότητες που παλιότερα ο ασθενής απολάμβανε. Η περιορισμένη κινητικότητα με τον χρόνο καθιστά τις αρθρώσεις όλο και πιο ακαμψίας και τους μύες πιο αδύναμους.

Η ζωή με ψωριασική αρθρίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί με προσοχή και ενημέρωση, παρά τις δυσκολίες που ενδέχεται να προκαλεί. Οι ασθενείς μπορούν να αναλάβουν ενεργό ρόλο στη φροντίδα τους, να ενημερώνονται για τις πιο πρόσφατες θεραπείες και να αναζητούν τρόπους αντιμετώπισης των σωματικών και συναισθηματικών επιπτώσεων της ασθένειας. Με την κατάλληλη υποστήριξη και θεραπεία, μπορούν να διαχειριστούν τα συμπτώματα και να ζήσουν μια υγιή και ενεργή ζωή.

Ποια είναι τα συμπτώματα της ψωριασικής αρθρίτιδας;

Πόνος, πρήξιμο και αυξημένη δυσκαμψία στις αρθρώσεις.

Συχνά σε συνδυασμό με δερματοπάθεια σε γόνατα και αγκώνες.

Δυσκαμψία στη μέση και σε άλλες περιοχές του σώματος.

Πως γίνεται η διάγνωση της ψωριασικής αρθρίτιδας;

Για τη διάγνωση της ψωριασικής αρθρίτιδας απαιτούνται εκτός από την κλινική εξέταση και την ακτινογραφία αιματολογικές εξετάσεις καθως πρόκειται για αυτοάνοσο νόσημα.

Υπάρχει αντιμετώπιση για την ψωριασική αρθρίτιδα; 

Ναι, υπάρχουν προσεγγίσεις αντιμετώπισης για την ψωριασική αρθρίτιδα, με στόχο την ανακούφιση των συμπτωμάτων και τη διατήρηση της λειτουργικότητας των αρθρώσεων.

Η αντιμετώπιση μπορεί να περιλαμβάνει τα εξής:

Φαρμακευτική αγωγή: Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα για την ανακούφιση από πόνο και φλεγμονή.

Γλυκοκορτικοειδή φάρμακα (κορτιζόνη) για σοβαρές περιπτώσεις φλεγμονής.

Βιολογικά τροποποιητικά αντιρευματικά φάρμακα ή βιολογικοί παράγοντες, που επιδρούν στο ανοσοποιητικό σύστημα για την ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Φυσικοθεραπεία: Ασκήσεις για τη βελτίωση της κινητικότητας των αρθρώσεων. Εκγύμναση των μυών για την ενίσχυση της στήριξης των αρθρώσεων.

Αντιρευματική Άσκηση:  Κατάλληλη φυσική δραστηριότητα για τη βελτίωση της κινητικότητας και της φυσικής κατάστασης.

Σταθερή παρακολούθηση από τον ιατρό για να προσαρμόζεται η θεραπεία ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου.

Όταν η συντηρητική θεραπεία  δεν είναι άλλο απτελεσματική είναι απαραίτητη η χειρουργική αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας. Ένας έμπειρος Ορθοπεδικός χειρουργός όπως ο Αναστάσιος Σκαρδούτσος, θα σας παράσχει εξατομικευμένη προσέγγιση στο πρόβλημα σας.

Comments are closed

Ορθοπεδικός Χειρουργός

στην Αθήνα με πολυετή Πείρα

Πονάτε σε κάποιο σημείο του σώματός σας; Θέλετε μια δεύτερη γνώμη για το πρόβλημά σας; Καλέστε μας τηλεφωνικώς ή κλείστε το ραντεβού σας online.

Καλέστε μας

210 80 20 207

Κλείστε Ραντεβού

Παρακαλώ καλέστε για επιβεβαίωση

   
  Konstantina MichaKonstantina Micha
  08:15 22 Nov 23
  Εξαιρετικός γιατρός πολύ αναλυτικός κ ευγενικός! Τον ευχαριστώ για όλα!
  basilis allosbasilis allos
  19:50 14 Nov 23
  Άριστος….σε όλα!!!!
  Basilis SaimonBasilis Saimon
  18:49 14 Nov 23
  Joseph ibakJoseph ibak
  11:04 22 Sep 23
  Εξαιρετικός γιατρός με προσοχή στην λεπτομέρεια και διαθέσιμος να λύσει κάθε πιθανή και απίθανη απορία….!!!!!
  Ko KavlisKo Kavlis
  09:30 19 Sep 23
  Synithos Lene after sales exypiretysi.stou Lou Skardoutsu tha prostheta Kai before.diladi.vriskomenos exoteriko til.ellada me skopo na episkefto Dr tis eidikotitos.eixa ți tyxi na peso ston KO Skardutso.itan eutyxia Dipti apo to proto lepto me epistimonikotita Kai anthropic Mou edosan lusi.xoris malista na dextun pliromi.g auto Leo Ute can after sales.edo isxyei prosales..vevea k tha Tous episkeuto amesos me epistrofi patrida.tous euxaristo
  John SbJohn Sb
  09:16 21 Mar 23
  Πάρα πολύ καλό γιατρός με γνώση στο αντικείμενό του και καταρτισμένος. Προσωπικά είχα πάει για ένα πρόβλημα στο πόδι μου και έκτοτε δεν τον αλλάζω.
  Maroussa AntoniouMaroussa Antoniou
  07:29 10 Jul 21
  Γιατρός με γνώσεις και ήθος. Εξετάζει εις βάθος το κάθε περιστατικό και σου παραθέτει τις πιθανές λύσεις του. Πολύ προσιτός άνθρωπος που σου εμπνέει εμπιστοσύνη. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
  js_loader