fbpx
 • [email protected]
 • Λεωφόρος Κηφισίας 127 & Δολιανής 74, Μαρούσι, 15124
Καλέστε μας

210 80 20 207

Dr. Αναστάσιος Σκαρδούτσος, Ορθοπεδικός Χειρουργός · Χειρουργός ισχίου/ γόνατος · Αθλητιατρική

Ωράριο Ιατρείου

Φωτογραφίες

Πελματογράφημα

Πώς γίνεται η εξέταση και ποιό το κόστος του πελματογραφήματος;

Το πελματογράφημα είναι μια ανώδυνη και σχετικά γρήγορη εξέταση με την οποία καταγράφονται ψηφιακά οι πιέσεις που ασκούνται σε κάθε σημείο του πέλματος. Για την συγκεκριμένη εξέταση χρησιμοποιείται ένα είδος συσκευής, το οποίο με την βοήθεια ειδικών αισθητήρων απεικονίζει τις κινήσεις, τον τρόπο βάδισης και την στάση του εξεταζόμενου, ο οποίος απλά στέκεται ή περπατάει συμφωνα με τις οδηγίες του έμπειρου προσωπικόυ μας πάνω στον πελματογράφο. Τελειώνοντας την εξέταση ο ιατρός θα κρίνει εάν είναι απαράιτητος ο σχεδιασμός ορθοτικών πελμάτων ή άλλων ενεργειών.

Το κόστος ενός πελματογραφήματος ισοδυναμεί περίπου με μία επίσκεψη στο ορθοπεδικό μας ιατρείο στο Μαρούσι.

Διορθώνοντας τυχόν ατέλειες στο μηχανισμό κίνησης και εξασφαλίζοντας την ίσια κατανομή του βάρους στα δύο μας πόδια, μπορούν να αποφευκτούν χρόνιες παθήσεις, κατάγματα, διαστρέμματα και τραύματα γενικότερα

Το Πελματογράφημα χρησιμοποιείται εώς διαγνωστικό εργαλείο

 • Εκτίμηση ορθοστατικών ανωμαλιών στα πέλματα και το πόδι (πλατυποδία, κοιλοποδία, κότσι)
 • Ανίχνευση ανισορροπιών του κέντρου βάρους του σώματος (σκολίωση, ανισοσκελία)
 • Προσδιορισμό της λανθασμένης φόρτισης των αξόνων του σώματος ως αιτία εμφάνισης ενοχλήσεων στην μέση και στα γόνατα
 • Προσδιορισμός της κατανομής της πίεσης και του φορτίου σε περιπτώσεις παραμορφωμένων ποδιών (διαβητικές και ρευματικές παθήσεις)
 • Διαγνωστικό εργαλείο εκτόπισης υπερφορτίσεων των ποδιών (σε προβλήματα ορθοστασίας)
 • Τεκμηρίωση της προόδου του θεραπευτικού έργου

Το πελματογράφημα απευθύνεται σε όλους μας. Μπορεί να λειτουργήσει σαν μέσο πρόληψης για τον εντοπισμό κάποιας ανίχνευτης πάθησης έτσι ώστε να αποφευκτούν άσκοπες αλλειώσεις στους χόνδρους και τα κόκκαλα.

Το πελματογράφημα εφαρμόζεται σε ανθρώπους με προβλήματα ορθοστασίας, πλατιποδία, κοιλοποδία, τενοντίτιδα Αχιλλείου, προβλήματα στα μετατάρσια, σε διαβητικούς (στους οποίους ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει έλκος στα κάτω άκρα) και σε ρευματικές παραμορφώσεις των ποδιών.

Επίσης, πελματογράφημα μπορούν να κάνουν και τα παιδιά, για να δούμε κατά πόσο στηρίζεται σωστά ο κορμός τους και εαν πάσχουν π.χ. από σκολίωση ή ανισοσκελία.

Ιδιαίτερα χρήσιμη θεωρείται η συγκεκριμένη εξέταση για τους αθλητές ακόμα και προληπτικά ενώ η εντόπιση ενός προβλήματος μπορεί να βοηθήσει να αποφευκτεί ένας τραυματισμός, όπως το διάστρεμμα, τα κατάγματα των άκρων και της λεκάνης. Επεμβαίνοντας και διορθώνοντας το πρόβλημα θα βελτιώθουν οι αποδόσεις του αθλητή.

Στο ορθοπεδικό Ιατρείο του Dr. Αναστάσιου Σκαρδούτσου διαγνώσκουμε και ελέγχουμε ενδελεγχώς οποιαδήποτε ανωμαλία τυχών υπάρχει στο κινητικό σύστημα και στην κατανομή των πιέσεων που δέχονται τα κάτω άκρα του εξεταζόμενου. Εάν πάλι διαπιστώσουμε κάποιο θέμα (είτε είναι σε αρχικό στάδιο, είτε παρουσιάζει ήδη συμπτώματα) προτείνουμε όλους τους δυνατούς και επιστημονικά τεκμηριωμένους τρόπους αποκατάστασης για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και προσαρμοσμένη στον κάθε ασθενή (ηλικία, βάρος, ευεξία, τρόπο ζωής κτλ.).

Εάν επιθυμείτε να κλείσετε ραντεβού για πελματογράφημα και διάγνωση κίνησης καλέστε μας στο τηλέφωνο 210- 80 20 207.

Ορθοπεδικός Χειρουργός

στην Αθήνα με πολυετή Πείρα

Πονάτε σε κάποιο σημείο του σώματός σας; Θέλετε μια δεύτερη γνώμη για το πρόβλημά σας; Καλέστε μας τηλεφωνικώς ή κλείστε το ραντεβού σας online.

Καλέστε μας

210 80 20 207

Κλείστε Ραντεβού

Παρακαλώ καλέστε για επιβεβαίωση

   
  Konstantina MichaKonstantina Micha
  08:15 22 Nov 23
  Εξαιρετικός γιατρός πολύ αναλυτικός κ ευγενικός! Τον ευχαριστώ για όλα!
  basilis allosbasilis allos
  19:50 14 Nov 23
  Άριστος….σε όλα!!!!
  Basilis SaimonBasilis Saimon
  18:49 14 Nov 23
  Joseph ibakJoseph ibak
  11:04 22 Sep 23
  Εξαιρετικός γιατρός με προσοχή στην λεπτομέρεια και διαθέσιμος να λύσει κάθε πιθανή και απίθανη απορία….!!!!!
  Ko KavlisKo Kavlis
  09:30 19 Sep 23
  Synithos Lene after sales exypiretysi.stou Lou Skardoutsu tha prostheta Kai before.diladi.vriskomenos exoteriko til.ellada me skopo na episkefto Dr tis eidikotitos.eixa ți tyxi na peso ston KO Skardutso.itan eutyxia Dipti apo to proto lepto me epistimonikotita Kai anthropic Mou edosan lusi.xoris malista na dextun pliromi.g auto Leo Ute can after sales.edo isxyei prosales..vevea k tha Tous episkeuto amesos me epistrofi patrida.tous euxaristo
  John SbJohn Sb
  09:16 21 Mar 23
  Πάρα πολύ καλό γιατρός με γνώση στο αντικείμενό του και καταρτισμένος. Προσωπικά είχα πάει για ένα πρόβλημα στο πόδι μου και έκτοτε δεν τον αλλάζω.
  Maroussa AntoniouMaroussa Antoniou
  07:29 10 Jul 21
  Γιατρός με γνώσεις και ήθος. Εξετάζει εις βάθος το κάθε περιστατικό και σου παραθέτει τις πιθανές λύσεις του. Πολύ προσιτός άνθρωπος που σου εμπνέει εμπιστοσύνη. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
  js_loader