fbpx
 • [email protected]
 • Λεωφόρος Κηφισίας 127 & Δολιανής 74, Μαρούσι, 15124
Καλέστε μας

210 80 20 207

Dr. Αναστάσιος Σκαρδούτσος, Ορθοπεδικός Χειρουργός · Χειρουργός ισχίου/ γόνατος · Αθλητιατρική

Ωράριο Ιατρείου

Φωτογραφίες

ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ

Αθλητιατρική


Η αθλητιατρική ασχολείται με την πρόληψη, τη διάγνωση και την αποκατάσταση των αθλητικών κακώσεων. Ο αθλητίατρος παρακολουθεί την επίδραση και τις συνέπειες της άσκησης και της άθλησης στο μυοσκελετικό σύστημα του αθλητή και μεριμνά για την παροχή κατάλληλων οδηγιών και συμβουλών σε κάθε ενδιαφερόμενο για την επιλογή της εκάστοτε αθλητικής δραστηριότητας, αλλά και της θεραπείας και αποκατάστασης κατά περίπτωση. Η συμμετοχή του αθλητιάτρου σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο αφορά στην κλινική παρακολούθηση των αθλητών, στη συνεργασία με τον εκάστοτε φυσικοθεραπευτή, καθώς και στην από κοινού αξιολόγηση με εξειδικευμένους ιατρούς διαφόρων διαταραχών της υγείας των αθλητών. 

Υπάρχει μία ποικιλία παθήσεων, οι οποίες μπορούν να προκύψουν από υπέρχρηση ή τραυματισμό. Σε ορισμένες περιπτώσεις προϋπάρχουν και χρόνιες παθήσεις, τις οποίες ο αθλητίατρος οφείλει να γνωρίζει, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να κρίνει με ασφάλεια για την ενεργή συμμετοχή του αθλητή σε διάφορα αγωνίσματα. Οι πλέον συχνές περιπτώσεις αθλητικών κακώσεων αφορούν σε μυικούς τραυματισμούς, ρήξεις χιαστών συνδέσμων και μηνίσκων στο γόνατο, ισχιαλγίες, επικονδυλίτιδες, τενοντίτιδες και εξαρθρήματα.

 Για τους συστηματικούς και επαγγελματίες αθλητές συνιστάται τακτικός έλεγχος σε ετήσια βάση και ειδικές μετρήσεις και εξετάσεις, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του αθλήματος που επιλέγουν και το ατομικό προφίλ της υγείας τους. Ο στόχος του αθλητιάτρου είναι η διατήρηση της υγείας του αθλητή και η αγωνιστική του ικανότητα. Για την αντιμετώπιση των αθλητικών κακώσεων προτείνεται τις περισσότερες φορές η συντηρητική θεραπεία, λαμβάνοντας υπόψη την απαίτηση της ταχύτερης δυνατής επανόδου στην αθλητική δραστηριότητα και φυσικά της αποκατάστασης της υγείας του. Σε πιεστικές καταστάσεις, για την εξάλειψη του πόνου και την επιβεβλημένη επιστροφή στην αγωνιστική δράση, επιλέγεται η χειρουργική αντιμετώπιση. Σημαντική διαχρονικά παραμένει η πρόληψη, με βάση τις οδηγίες του αθλητιάτρου, καθώς και η παρακίνηση των αθλητών να συμβουλεύονται τον αθλητίατρο, όταν διάφορα συμπτώματα (δυσκαμψίες, οιδήματα, μουδιάσματα, αδυναμία κίνησης λόγω πόνου) προμηνύουν σοβαρές αθλητικές κακώσεις.

Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Σκαρδούτσος κατέχει πτυχίο Αθλητιατρικής από τον Ιατρικό Σύλλογο Έσσης καθώς και από τη FIFA. Αυτά τα πτυχία επιβεβαιώνουν την εξειδίκευσή του στον τομέα της αθλητιατρικής, επιτρέποντάς του να παρέχει εξαιρετική φροντίδα και θεραπεία σε αθλητές και άτομα που αντιμετωπίζουν αθλητικές κακώσεις. Η εμπειρία και οι γνώσεις του τον καθιστούν έναν από τους κορυφαίους επαγγελματίες στον τομέα της αθλητικής ορθοπαιδικής χειρουργικής.

Ορθοπεδικός Χειρουργός

στην Αθήνα με πολυετή Πείρα

Πονάτε σε κάποιο σημείο του σώματός σας; Θέλετε μια δεύτερη γνώμη για το πρόβλημά σας; Καλέστε μας τηλεφωνικώς ή κλείστε το ραντεβού σας online.

Καλέστε μας

210 80 20 207

Κλείστε Ραντεβού

Παρακαλώ καλέστε για επιβεβαίωση

   
  Konstantina MichaKonstantina Micha
  08:15 22 Nov 23
  Εξαιρετικός γιατρός πολύ αναλυτικός κ ευγενικός! Τον ευχαριστώ για όλα!
  basilis allosbasilis allos
  19:50 14 Nov 23
  Άριστος….σε όλα!!!!
  Basilis SaimonBasilis Saimon
  18:49 14 Nov 23
  Joseph ibakJoseph ibak
  11:04 22 Sep 23
  Εξαιρετικός γιατρός με προσοχή στην λεπτομέρεια και διαθέσιμος να λύσει κάθε πιθανή και απίθανη απορία….!!!!!
  Ko KavlisKo Kavlis
  09:30 19 Sep 23
  Synithos Lene after sales exypiretysi.stou Lou Skardoutsu tha prostheta Kai before.diladi.vriskomenos exoteriko til.ellada me skopo na episkefto Dr tis eidikotitos.eixa ți tyxi na peso ston KO Skardutso.itan eutyxia Dipti apo to proto lepto me epistimonikotita Kai anthropic Mou edosan lusi.xoris malista na dextun pliromi.g auto Leo Ute can after sales.edo isxyei prosales..vevea k tha Tous episkeuto amesos me epistrofi patrida.tous euxaristo
  John SbJohn Sb
  09:16 21 Mar 23
  Πάρα πολύ καλό γιατρός με γνώση στο αντικείμενό του και καταρτισμένος. Προσωπικά είχα πάει για ένα πρόβλημα στο πόδι μου και έκτοτε δεν τον αλλάζω.
  Maroussa AntoniouMaroussa Antoniou
  07:29 10 Jul 21
  Γιατρός με γνώσεις και ήθος. Εξετάζει εις βάθος το κάθε περιστατικό και σου παραθέτει τις πιθανές λύσεις του. Πολύ προσιτός άνθρωπος που σου εμπνέει εμπιστοσύνη. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
  js_loader