fbpx
 • [email protected]
 • Λεωφόρος Κηφισίας 127 & Δολιανής 74, Μαρούσι, 15124
Καλέστε μας

210 80 20 207

Dr. Αναστάσιος Σκαρδούτσος, Ορθοπεδικός Χειρουργός · Χειρουργός ισχίου/ γόνατος · Αθλητιατρική

Ωράριο Ιατρείου

Φωτογραφίες

Blog Details

Φλεγμονή στο ισχίο

Φλεγμονή στο ισχίο

Η φλεγμονή στο ισχίο μπορεί να προκαλείται από διάφορους παράγοντες και συχνά εμφανίζεται ως αποτέλεσμα κακώσεων, υπερφόρτωσης ή άλλων παθήσεων.

Ορισμένες κοινές αιτίες φλεγμονής στο ισχίο περιλαμβάνουν τις εξής:

Hip impingement: Αποτελεί μια κατάσταση όπου οι ακροφύσιοι του ισχίου (femoral head) και η κοτύλη  (acetabulum) δεν αλληλεπιδρούν ομαλά, έχοντας μια πρόσκρουση, οδηγώντας σε φλεγμονή των μαλακών ιστών γύρω από το ισχίο.

Τενοντίτιδα ισχιοκνημιαίων (Hip flexor tendonitis): Η φλεγμονή των τενόντων του ισχιο-κνημιαίου μυός μπορεί να προκαλέσει πόνο και δυσφορία στην περιοχή του ισχίου.

Οστεοαρθρίτιδα (Osteoarthritis): Η φλεγμονή που σχετίζεται με την οστεοαρθρίτιδα μπορεί να επηρεάσει το ισχίο και να προκαλέσει πόνο και δυσκαμψία.

Τραυματισμοί: Κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων ή ατυχημάτων, μπορεί να προκληθούν τραυματισμοί στο ισχίο

Διάστρεμμα ισχίου: Μια ξαφνική τραυματική δύναμη στο ισχίο μπορεί να προκαλέσει διάστρεμμα των μαλακών ιστών γύρω από την περιοχή.

Κατάγματα: Τα κατάγματα του ισχίου μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή φλεγμονή και πόνο.

Θυλακίτιτδα: Η θυλακίτιδα ισχίου (hip bursitis στα αγγλικά) είναι μια φλεγμονώδης κατάσταση που επηρεάζει τη θυλάκιο ισχίου, μια μικρή σακούλα γεμάτη υγρό που βρίσκεται κοντά στον αρθρώσιμο χώρο του ισχίου. Η θυλάκιος ισχίου λειτουργεί ως αποστραγγιστική τσάντα, προστατεύοντας τους μύες και τους τένοντες από τριβή ή πίεση κατά τη διάρκεια κινήσεων του ισχίου.

Οι κύριες αιτίες της θυλακίτιδας ισχίου περιλαμβάνουν υπερχρήση, τραυματισμό, μηχανική υποστήριξη ανεπαρκούς αρθρώσεως, φλεγμονή ή άλλες παθήσεις (όπως οστεοαρθρίτιδα ή ρευματοειδής αρθρίτιδα), ή μυϊκές ανισορροπίες. Οι συμπτώματα της θυλακίτιδας ισχίου μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο, ευαισθησία και φουσκάλες στην περιοχή του ισχίου, καθώς και δυσκολία κινήσεων.

Η θεραπεία για τη φλεγμονή στο ισχίο μπορεί να περιλαμβάνει:

Ξεκούραση: Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αναπαύσταση του ισχίου για μερικές ημέρες μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής.

Φαρμακευτική αγωγή: Τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα (όπως το ιβουπροφαίνη) μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου και στη μείωση της φλεγμονής. Ο γιατρός σας μπορεί να σας συνταγογραφήσει κατάλληλα φάρμακα, ανάλογα με την κατάστασή σας.

Φυσικοθεραπεία: Ένας φυσικοθεραπευτής μπορεί να σας παράσχει ασκήσεις και τεχνικές αποκατάστασης για το ισχίο, προκειμένου να βελτιωθεί η κινητικότητα, να ενισχυθούν οι μύες και να μειωθεί ο πόνος.

Κρυοθεραπεία: Η εφαρμογή παγοκύστεων στην περιοχή του ισχίου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και του πόνου.

Είναι σημαντικό να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια εάν υποψιάζεστε ότι έχετε φλεγμονή στο ισχίο. Ένας ορθοπαιδικός χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροπλαστική ισχίου, μπορεί να διενεργήσει μια εξέταση και να προτείνει την κατάλληλη αξιολόγηση και θεραπεία.

Ενδυνάμωση μυών και ευελιξία: Η στοχευμένη άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε τους μύες γύρω από το ισχίο και να βελτιώσετε την ευελιξία της περιοχής. Αυτό μπορεί να συμβάλει στην ανακούφιση του πόνου και στην αποκατάσταση της φλεγμονής.

Εφαρμογή τοπικών θεραπειών: Ορισμένες φορές, η εφαρμογή τοπικών θεραπειών, όπως θερμικά γέλια, κρέμες ή αλοιφές μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και του πόνου στο ισχίο.

Χειρουργική επέμβαση: Σε περιπτώσεις σοβαρής φλεγμονής ή ανεπάρκειας από τις άλλες θεραπευτικές επιλογές, ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τα προβλήματα του ισχίου είναι ένα συχνό φαινόμενο που μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή του ατόμου, περιορίζοντας την κινητικότητα και καθιστώντας ακόμη και τις βασικές εργασίες πρόκληση.

Ο Αναστάσιος Σκαρδούτσος, ένας έμπειρος Ορθοπαιδικός Χειρουργός-Ειδικός Χειρουργός Ισχίου, διαθέτει εκτεταμένη γνώση της παθολογίας του ισχίου και ειδικεύεται σε χειρουργικές θεραπείες αιχμής για την αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων. Εάν χρειάζεστε εξατομικευμένη διάγνωση και σχέδιο θεραπείας για την πάθηση του ισχίου σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να προγραμματίσετε ένα ραντεβού.

Comments are closed

Ορθοπεδικός Χειρουργός

στην Αθήνα με πολυετή Πείρα

Πονάτε σε κάποιο σημείο του σώματός σας; Θέλετε μια δεύτερη γνώμη για το πρόβλημά σας; Καλέστε μας τηλεφωνικώς ή κλείστε το ραντεβού σας online.

Καλέστε μας

210 80 20 207

Κλείστε Ραντεβού

Παρακαλώ καλέστε για επιβεβαίωση

   
  Konstantina MichaKonstantina Micha
  08:15 22 Nov 23
  Εξαιρετικός γιατρός πολύ αναλυτικός κ ευγενικός! Τον ευχαριστώ για όλα!
  basilis allosbasilis allos
  19:50 14 Nov 23
  Άριστος….σε όλα!!!!
  Basilis SaimonBasilis Saimon
  18:49 14 Nov 23
  Joseph ibakJoseph ibak
  11:04 22 Sep 23
  Εξαιρετικός γιατρός με προσοχή στην λεπτομέρεια και διαθέσιμος να λύσει κάθε πιθανή και απίθανη απορία….!!!!!
  Ko KavlisKo Kavlis
  09:30 19 Sep 23
  Synithos Lene after sales exypiretysi.stou Lou Skardoutsu tha prostheta Kai before.diladi.vriskomenos exoteriko til.ellada me skopo na episkefto Dr tis eidikotitos.eixa ți tyxi na peso ston KO Skardutso.itan eutyxia Dipti apo to proto lepto me epistimonikotita Kai anthropic Mou edosan lusi.xoris malista na dextun pliromi.g auto Leo Ute can after sales.edo isxyei prosales..vevea k tha Tous episkeuto amesos me epistrofi patrida.tous euxaristo
  John SbJohn Sb
  09:16 21 Mar 23
  Πάρα πολύ καλό γιατρός με γνώση στο αντικείμενό του και καταρτισμένος. Προσωπικά είχα πάει για ένα πρόβλημα στο πόδι μου και έκτοτε δεν τον αλλάζω.
  Maroussa AntoniouMaroussa Antoniou
  07:29 10 Jul 21
  Γιατρός με γνώσεις και ήθος. Εξετάζει εις βάθος το κάθε περιστατικό και σου παραθέτει τις πιθανές λύσεις του. Πολύ προσιτός άνθρωπος που σου εμπνέει εμπιστοσύνη. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
  js_loader