Συνεργασία του Ηρακλή Κηφισιάς με τον Dr Αναστάσιο Σκαρδούτσο, Ορθοπεδικό Χειρουργό

Ο πρόεδρος κ. Βασίλης Πανάγος και το Δ.Σ. καλοσωρίζει στην οικογένεια του Ηρακλή Κηφισιάς τον Dr. Αναστάσιο Σκαρδούτσο, Ορθοπεδικό Χειρουργό.

Η συνεργασία με τον διακεκριμένο ορθοπεδικό κ.Σκαρδούτσο είναι πρωταρχικός μας στόχος, στο πλαίσιο της προσήλωσης του Ηρακλή, στην διασφάλιση της υγείας των αθλητριών μας και στην δημιουργία των κατάλληλων ποιοτικών συνθηκών που θα αποτελέσουν πρότυπο για την άθλησή τους. Ο Τάσος θα βρίσκεται δίπλα σε όλα τα μέλη του Ηρακλή σε οτιδήποτε χρειαστούν. Ολες οι αθλήτριες τις επόμενες ημέρες θα εξεταστούν απο τον ιατρό μας για την τρέχουσα αγωνιστική χρονιά.

Ποια ειναι η συνεισφορά του αθλητίατρου σε μια ομάδα;

Η περιοχή ευθύνης του αθλητίατρου περιλαμβάνει την πρόληψη τραυματισμών, την ενημέρωση και την επιμόρφωση των αθλητών καθώς και την αντιμετώπιση των τραυματισμών.  Πριν την αρχή της αθλητικής σεζόν εκτιμά τους κινδύνους, συμβουλεύει σε θέματα πρόληψης τραυματισμών, φυσικής κατάστασης και διατροφής και φροντίζει να υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός. Κατα τη διάρκεια της σεζόν είναι σε διαρκή επικοινωνία με το φυσιοθεραπευτή  και αντιμετωπίζει τους τραυματισμούς που προκύπτουν. Μετα το τέλος της σεζόν εκτιμά τους τραυματισμούς που προέκυψαν, ασχολείται με την πρόληψη και φροντίζει για την εξατομικευμένη προπόνηση και αποκατάσταση.

Ποια ειναι η κατάσταση στην ομάδα των γυναικών του Ηρακλή Κηφισιάς;

H ομάδα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών. Οι αθλήτριες βρίσκονται σε παρα πολυ καλό επίπεδο απο πλευράς φυσικής κατάστασης αλλά και απο τεχνικής κατάρτισης. Τα μικροπροβλήματα αντιμετωπίζονται αρκετά αποτελεσματικά πράγμα που μας δίνει σιγουριά για μια επιτυχημένη πορεία στο πρωτάθλημα που ξεκινάει.

Έχετε την τεχνική κατάρτιση να αντιμετωπίσετε με επιτυχία τις απαιτήσεις της ομάδας;

Σπούδασα στην ιατρική σχολή της Λειψίας στη Γερμανία οπου ολοκλήρωσα και τη διδακτορική μου διατριβή το 2004. Ειδικεύτηκα στην ορθοπεδική και εξειδικεύτηκα στην ορθοπεδική χειρουργική εξ ολοκλήρου στη Γερμανία θητεύοντας σε σημαντικές ορθοπεδικές κλινικές. Το 2014 ολοκλήρωσα την εξειδίκευση μου στην υποειδικότητα της αθλητιατρικής και απέκτησα απο τον ιατρικό σύλλογο Έσσης τον τίτλο του αθλητίατρου. Ασχολήθηκα με την αθλητιατρική υποστήριξη και εξέταση των ταλέντων βόλευ της Έσσης, με το παιδικό τμήμα ποδοσφαίρου της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και με το τμήμα Ζιου Ζίτσου της αστυνομίας της Έσσης. Απο το 2014 εως το 2019 διετέλεσα επιμελητής της κλινικής ορθοπεδικής χειρουργικής και αθλητιατρικής του νοσοκομείου Elisabethenstift στο Darmstadt Γερμανίας.

Dr. Αναστάσιος Σκαρδούτσος

Dr. Αναστάσιος Σκαρδούτσος, Ορθοπεδικός Χειρουργός στο Μαρούσι, Αττικής · Χειρουργός ισχίου/ γόνατος · Αθλητιατρική.

◼ Dr. Αναστάσιος Σκαρδούτσος, Ορθοπεδικός Χειρουργός · Χειρουργός ισχίου/ γόνατος · Αθλητιατρική. Πανεπιστημιακή εκπαίδευση και εξειδίκευση εξ’ ολοκλήρου στην Γερμανία. Πιστοποιημένος επιμελητής. Εξωτερικός συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών / Αμαρουσίου.

Ορθοπεδικό Ιατρείο στο Μαρούσι, Αττικής, Λεωφόρος Κηφισίας 127 και Δολιανής 74, Μαρούσι 15124. Τηλέφωνο επικοινωνίας: ☎ 210-8020207

◼ Απόλυτη εξειδίκευση στην αρθροσκοπική & αρθροπλαστική χειρουργική ισχίου / γόνατου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ◼ Σπουδές στην Γερμανία με υποτροφία Το 1997 ξεκίνησα τις σπουδές μου στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Λειψίας στη Γερμανία. Το πανεπιστήμιο της Λειψίας ιδρύθηκε το 1409, ειναι το 6ο παλαιότερο στο γερμανόφωνο χώρο και διαθέτει μεγάλη παράδοση και ιστορία. Το 2000 πήρα υποτροφία επιδόσεων για αλλοδαπούς φοιτητές από το ίδρυμα Friedrich Ebert την οποία και διατήρησα ως την αποφοίτηση μου το 2003.

◼ Ειδικότητα Το 2003 ξεκίνησα τη χειρουργική μου εκπαίδευση στη χειρουργική κλινική του πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης. Το 2004 ολοκλήρωσα τη διδακτορική διατριβή στο πανεπιστήμιο της Λειψίας. Εξειδίκευση στην ορθοπεδική και την τραυματιολογία Από το 2005 ως ειδικευόμενος ορθοπεδικός εκπαιδεύτηκα στην ορθοπεδική και την τραυματιολογία στο νοσοκομείο Bürgerhospital της Φρανκφούρτης και στο κέντρο ατυχημάτων του Klinikum Darmstadt καθώς και στην χειρουργική άκρας χείρας στην Klinik für Handchirurgie στο Bad Neustadt a.d. Saale.

◼ Μαθητής του Prof. Pfeil σε κέντρο αρθροπλαστικής Απo το 2008 εργάστηκα αρχικά ως ειδικευόμενος και απο το 2012 ως ειδικός ορθοπεδικός και τραυματιολόγος στο Josefs Hospital στο Wiesbaden με διευθυντή τον Prof Pfeil, γνωστό για τη σχεδίαση του μοσχεύματος αρθροπλαστικής ισχίου Optimys. Η ορθοπεδική κλινική του Josefs Hospital έχει μεγάλο κέντρο αρθροπλαστικής με περισσότερες από 2500 αρθροπλαστικές επεμβάσεις ισχίου και γόνατος το χρόνο και κέντρο εκπαίδευσης τεχνικών ελάχιστης επεμβατικής χειρουργικής – ALMIS.

◼ Πιστοποίηση ως κύριος Χειρουργός & Επιμελητής (Oberarzt) Surgeon team LorschΤο 2014 ολοκλήρωσα την εξειδίκευση μου στην ορθοπεδική χειρουργική –Zusatzbezeichnung spezielle orthopädische Chirurgie- και την αθλητιατρική – Zusatzbezeichnung Sportmedizin- και συνέχισα την ιατρική μου πορεία ως επιμελητής – Oberarzt – της κλινικής Ορθοπεδικής, τραυματολογίας και αθλητιατρικής στο νοσοκομείο Elisabethenstift στο Darmstadt. Εκει πιστοποιήθηκα από την Endocert ως κύριος χειρουργός του κέντρου αρθροπλαστικής της κλινικής. Το 2016 εγινα συντονιστής του κέντρου αρθροπλαστικής του Elisabethenstift Darmstadt.

◼ Σήμερα Από το 2019 χειρουργώ ως επιμελητής – Oberarzt – της ορθοπεδικής κλινικής και τραυματολογίας στη Schön Klinik Lorsch και διατηρώ την πιστοποίηση μου από την Endocert ως κύριος χειρουργός του κέντρου αρθροπλαστικής.

Απο το Δεκέμβριο 2020 προσφέρω τις ιατρικές μου υπηρεσίες στο ιατρείο μου στο Μαρούσι και συνεργάζομαι με ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας όπου χειρουργώ τους ασθενείς μου. Συνχρόνως εξακολουθώ να χειρουργώ στη Γερμανία διατηρώντας τη θέση επιμελητή στη Schön Klinik στο Lorsch της Γερμανίας. - - - - -

Dr. Anastasios Skardoutsos, Oberarzt an der Schön Klinik in Lorsch, Deutschland; Privatpraxis in Athen, Griechenland: ☎ 210–8020207

◼ Qualifikation: Facharzt für Orthopädie, Chirurgie und Unfallchirurgie, Sportmedizin ◼ Unterhält Privatpraxis in Marousi, Athen (Leof. Kifisias 127 & Dolianis 74 , Marousi 15124) ◼ Zertifizierter Chirurg (endocert) ◼ Ext. Kooperationspartner des Iatrikon Kentron Athinon / Amarousion ◼ Neben allgemeinen orthopädischen Leistungen, Expertise in Hüft- und Kniegelenkersatz

- - - - - - - - - - -

◼ Behandlungsschwerpunkt HÜFTE: # Hüftarthroskopie: Diagnose und Therapie von Hüftschmerzen durch Gelenkspiegelung # Endoprothetik und Arthrodesen (Gelenkversteifungen) # Minimalinvasive Operation der Hüftprothese: gewebeschonend und muskelerhaltend, Künstliches Hüftgelenk, Hüft-TEP, Prothesenwechsel # Hüftnekrose operieren # Hüftimpingement # Hüftprothese bei Osteoporose

◼ Behandlungsschwerpunkt KNIE: # Kniearthroskopie # Knieprothese (Knie-TEP) # Meniskusschaden # Knorpeltransplantation bei Knorpelschaden im Knie # Kreuzbandoperation, Kreuzbandplastik im Knie # Achskorrektur des Kniegelenks bei O- oder X-Beinen