Η αρθροσκόπηση γονάτου είναι μια χειρουργική επέμβαση που χρησιμοποιείται για τη διάγνωση και τη θεραπεία προβλημάτων στο γόνατο. Κατά την επέμβαση αυτή ο χειρουργός βάζει μέσα στο γόνατο μέσω μιας μικρής τρύπας  μια κάμερα και μπορεί να δει την άρθρωση από μέσα. Έτσι αναγνωρίζει τις βλάβες και μέσω μια δεύτερης τρύπας βάζει τα εργαλεία για την αποκατάσταση τους.

Χρόνος Αποκατάστασης Αρθροσκόπησης

Η παθολογία,  η ηλικία και η φυσική κατάσταση του ασθενή καθώς και η μέθοδος εκτέλεσης της επέμβασης καθορίζουν και το χρόνο αποκατάστασης.

Οι ασθενείς ύστερα από διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις  ή αρθροσκοπήσεις με μικρή παρέμβαση στην άρθρωση μπορούν σχετικά γρήγορα να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες καθώς σπάνια απαιτούνται πάνω από δυο εβδομάδες. Επεμβάσεις μεγαλύτερης έκτασης απαιτούν περισσότερο χρόνο και η πλήρης αποκατάσταση μπορεί να χρειαστεί 6 εως 12 εβδομάδες.

Η φυσικοθεραπεία εινα απαραίτητη στην αποκατάσταση και στην επιστροφή στην κανονική δραστηριότητα. Ο φυσιοθεραπευτής θα δώσει ασκήσεις για να βελτιώσετε τη δύναμη και την ευλυγισία του γονάτου, καθώς και άλλες συμβουλές για την αποκατάσταση.

Κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης, είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες του γιατρού και του φυσιοθεραπευτή σας. Μπορεί να σας ζητηθεί να φορέσετε μια στήριξη για το γόνατο και να αποφύγετε ορισμένες δραστηριότητες για μια συγκεκριμένη περίοδο χρόνου. Επίσης, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας εάν αισθάνεστε οποιουσδήποτε πόνους ή αντιλαμβάνεστε οποιαδήποτε αλλαγή στην κατάσταση του γονάτου σας κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης.

Συμπερασματικά

Συνολικά, η αρθροσκόπηση γόνατος μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και στην αποκατάσταση της κατάστασης του γονάτου σας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε υπομονή και να ακολουθείτε τις οδηγίες του Ορθπεδικού σας. Μερικοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη διάρκεια της αποκατάστασης ειναι η  ηλικία, η υγεία και το επίπεδο φυσικής κατάστασης του ασθενούς.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες μετά από μερικές εβδομάδες ή μετά από λίγους μήνες σε πιο περίπλοκες περιπτώσεις. Ο γιατρός σας θα μπορέσει να σας προσφέρει μια εκτίμηση αναλογιζόμενος φυσικά τις απαιτήσεις της καθημερινότητας σας για το πότε μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες

Dr. Αναστάσιος Σκαρδούτσος

Dr. Αναστάσιος Σκαρδούτσος, Ορθοπεδικός Χειρουργός στο Μαρούσι, Αττικής · Χειρουργός ισχίου/ γόνατος · Αθλητιατρική.

◼ Dr. Αναστάσιος Σκαρδούτσος, Ορθοπεδικός Χειρουργός · Χειρουργός ισχίου/ γόνατος · Αθλητιατρική. Πανεπιστημιακή εκπαίδευση και εξειδίκευση εξ’ ολοκλήρου στην Γερμανία. Πιστοποιημένος επιμελητής. Εξωτερικός συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών / Αμαρουσίου.

Ορθοπεδικό Ιατρείο στο Μαρούσι, Αττικής, Λεωφόρος Κηφισίας 127 και Δολιανής 74, Μαρούσι 15124. Τηλέφωνο επικοινωνίας: ☎ 210-8020207

◼ Απόλυτη εξειδίκευση στην αρθροσκοπική & αρθροπλαστική χειρουργική ισχίου / γόνατου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ◼ Σπουδές στην Γερμανία με υποτροφία Το 1997 ξεκίνησα τις σπουδές μου στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Λειψίας στη Γερμανία. Το πανεπιστήμιο της Λειψίας ιδρύθηκε το 1409, ειναι το 6ο παλαιότερο στο γερμανόφωνο χώρο και διαθέτει μεγάλη παράδοση και ιστορία. Το 2000 πήρα υποτροφία επιδόσεων για αλλοδαπούς φοιτητές από το ίδρυμα Friedrich Ebert την οποία και διατήρησα ως την αποφοίτηση μου το 2003.

◼ Ειδικότητα Το 2003 ξεκίνησα τη χειρουργική μου εκπαίδευση στη χειρουργική κλινική του πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης. Το 2004 ολοκλήρωσα τη διδακτορική διατριβή στο πανεπιστήμιο της Λειψίας. Εξειδίκευση στην ορθοπεδική και την τραυματιολογία Από το 2005 ως ειδικευόμενος ορθοπεδικός εκπαιδεύτηκα στην ορθοπεδική και την τραυματιολογία στο νοσοκομείο Bürgerhospital της Φρανκφούρτης και στο κέντρο ατυχημάτων του Klinikum Darmstadt καθώς και στην χειρουργική άκρας χείρας στην Klinik für Handchirurgie στο Bad Neustadt a.d. Saale.

◼ Μαθητής του Prof. Pfeil σε κέντρο αρθροπλαστικής Απo το 2008 εργάστηκα αρχικά ως ειδικευόμενος και απο το 2012 ως ειδικός ορθοπεδικός και τραυματιολόγος στο Josefs Hospital στο Wiesbaden με διευθυντή τον Prof Pfeil, γνωστό για τη σχεδίαση του μοσχεύματος αρθροπλαστικής ισχίου Optimys. Η ορθοπεδική κλινική του Josefs Hospital έχει μεγάλο κέντρο αρθροπλαστικής με περισσότερες από 2500 αρθροπλαστικές επεμβάσεις ισχίου και γόνατος το χρόνο και κέντρο εκπαίδευσης τεχνικών ελάχιστης επεμβατικής χειρουργικής – ALMIS.

◼ Πιστοποίηση ως κύριος Χειρουργός & Επιμελητής (Oberarzt) Surgeon team LorschΤο 2014 ολοκλήρωσα την εξειδίκευση μου στην ορθοπεδική χειρουργική –Zusatzbezeichnung spezielle orthopädische Chirurgie- και την αθλητιατρική – Zusatzbezeichnung Sportmedizin- και συνέχισα την ιατρική μου πορεία ως επιμελητής – Oberarzt – της κλινικής Ορθοπεδικής, τραυματολογίας και αθλητιατρικής στο νοσοκομείο Elisabethenstift στο Darmstadt. Εκει πιστοποιήθηκα από την Endocert ως κύριος χειρουργός του κέντρου αρθροπλαστικής της κλινικής. Το 2016 εγινα συντονιστής του κέντρου αρθροπλαστικής του Elisabethenstift Darmstadt.

◼ Σήμερα Από το 2019 χειρουργώ ως επιμελητής – Oberarzt – της ορθοπεδικής κλινικής και τραυματολογίας στη Schön Klinik Lorsch και διατηρώ την πιστοποίηση μου από την Endocert ως κύριος χειρουργός του κέντρου αρθροπλαστικής.

Απο το Δεκέμβριο 2020 προσφέρω τις ιατρικές μου υπηρεσίες στο ιατρείο μου στο Μαρούσι και συνεργάζομαι με ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας όπου χειρουργώ τους ασθενείς μου. Συνχρόνως εξακολουθώ να χειρουργώ στη Γερμανία διατηρώντας τη θέση επιμελητή στη Schön Klinik στο Lorsch της Γερμανίας. - - - - -

Dr. Anastasios Skardoutsos, Oberarzt an der Schön Klinik in Lorsch, Deutschland; Privatpraxis in Athen, Griechenland: ☎ 210–8020207

◼ Qualifikation: Facharzt für Orthopädie, Chirurgie und Unfallchirurgie, Sportmedizin ◼ Unterhält Privatpraxis in Marousi, Athen (Leof. Kifisias 127 & Dolianis 74 , Marousi 15124) ◼ Zertifizierter Chirurg (endocert) ◼ Ext. Kooperationspartner des Iatrikon Kentron Athinon / Amarousion ◼ Neben allgemeinen orthopädischen Leistungen, Expertise in Hüft- und Kniegelenkersatz

- - - - - - - - - - -

◼ Behandlungsschwerpunkt HÜFTE: # Hüftarthroskopie: Diagnose und Therapie von Hüftschmerzen durch Gelenkspiegelung # Endoprothetik und Arthrodesen (Gelenkversteifungen) # Minimalinvasive Operation der Hüftprothese: gewebeschonend und muskelerhaltend, Künstliches Hüftgelenk, Hüft-TEP, Prothesenwechsel # Hüftnekrose operieren # Hüftimpingement # Hüftprothese bei Osteoporose

◼ Behandlungsschwerpunkt KNIE: # Kniearthroskopie # Knieprothese (Knie-TEP) # Meniskusschaden # Knorpeltransplantation bei Knorpelschaden im Knie # Kreuzbandoperation, Kreuzbandplastik im Knie # Achskorrektur des Kniegelenks bei O- oder X-Beinen