fbpx
 • [email protected]
 • Λεωφόρος Κηφισίας 127 & Δολιανής 74, Μαρούσι, 15124
Καλέστε μας

210 80 20 207

Dr. Αναστάσιος Σκαρδούτσος, Ορθοπεδικός Χειρουργός · Χειρουργός ισχίου/ γόνατος · Αθλητιατρική

Ωράριο Ιατρείου

Φωτογραφίες

Blog Details

Αρθροσκόπηση Γόνατος – Αποκατάσταση Χρόνος

Αρθροσκόπηση Γόνατος – Αποκατάσταση Χρόνος

Η αρθροσκόπηση γονάτου είναι μια χειρουργική επέμβαση που χρησιμοποιείται για τη διάγνωση και τη θεραπεία προβλημάτων στο γόνατο. Κατά την επέμβαση αυτή ο χειρουργός βάζει μέσα στο γόνατο μέσω μιας μικρής τρύπας  μια κάμερα και μπορεί να δει την άρθρωση από μέσα. Έτσι αναγνωρίζει τις βλάβες και μέσω μια δεύτερης τρύπας βάζει τα εργαλεία για την αποκατάσταση τους.

Χρόνος Αποκατάστασης Αρθροσκόπησης

Η παθολογία,  η ηλικία και η φυσική κατάσταση του ασθενή καθώς και η μέθοδος εκτέλεσης της επέμβασης καθορίζουν και το χρόνο αποκατάστασης.

Οι ασθενείς ύστερα από διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις  ή αρθροσκοπήσεις με μικρή παρέμβαση στην άρθρωση μπορούν σχετικά γρήγορα να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες καθώς σπάνια απαιτούνται πάνω από δυο εβδομάδες. Επεμβάσεις μεγαλύτερης έκτασης απαιτούν περισσότερο χρόνο και η πλήρης αποκατάσταση μπορεί να χρειαστεί 6 εως 12 εβδομάδες.

Η φυσικοθεραπεία εινα απαραίτητη στην αποκατάσταση και στην επιστροφή στην κανονική δραστηριότητα. Ο φυσιοθεραπευτής θα δώσει ασκήσεις για να βελτιώσετε τη δύναμη και την ευλυγισία του γονάτου, καθώς και άλλες συμβουλές για την αποκατάσταση.

Κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης, είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες του γιατρού και του φυσιοθεραπευτή σας. Μπορεί να σας ζητηθεί να φορέσετε μια στήριξη για το γόνατο και να αποφύγετε ορισμένες δραστηριότητες για μια συγκεκριμένη περίοδο χρόνου. Επίσης, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας εάν αισθάνεστε οποιουσδήποτε πόνους ή αντιλαμβάνεστε οποιαδήποτε αλλαγή στην κατάσταση του γονάτου σας κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης.

Συμπερασματικά

Συνολικά, η αρθροσκόπηση γόνατος μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και στην αποκατάσταση της κατάστασης του γονάτου σας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε υπομονή και να ακολουθείτε τις οδηγίες του Ορθπεδικού σας. Μερικοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη διάρκεια της αποκατάστασης ειναι η  ηλικία, η υγεία και το επίπεδο φυσικής κατάστασης του ασθενούς.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες μετά από μερικές εβδομάδες ή μετά από λίγους μήνες σε πιο περίπλοκες περιπτώσεις. Ο γιατρός σας θα μπορέσει να σας προσφέρει μια εκτίμηση αναλογιζόμενος φυσικά τις απαιτήσεις της καθημερινότητας σας για το πότε μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες

Comments are closed

Ορθοπεδικός Χειρουργός

στην Αθήνα με πολυετή Πείρα

Πονάτε σε κάποιο σημείο του σώματός σας; Θέλετε μια δεύτερη γνώμη για το πρόβλημά σας; Καλέστε μας τηλεφωνικώς ή κλείστε το ραντεβού σας online.

Καλέστε μας

210 80 20 207

Κλείστε Ραντεβού

Παρακαλώ καλέστε για επιβεβαίωση

   
  Konstantina MichaKonstantina Micha
  08:15 22 Nov 23
  Εξαιρετικός γιατρός πολύ αναλυτικός κ ευγενικός! Τον ευχαριστώ για όλα!
  basilis allosbasilis allos
  19:50 14 Nov 23
  Άριστος….σε όλα!!!!
  Basilis SaimonBasilis Saimon
  18:49 14 Nov 23
  Joseph ibakJoseph ibak
  11:04 22 Sep 23
  Εξαιρετικός γιατρός με προσοχή στην λεπτομέρεια και διαθέσιμος να λύσει κάθε πιθανή και απίθανη απορία….!!!!!
  Ko KavlisKo Kavlis
  09:30 19 Sep 23
  Synithos Lene after sales exypiretysi.stou Lou Skardoutsu tha prostheta Kai before.diladi.vriskomenos exoteriko til.ellada me skopo na episkefto Dr tis eidikotitos.eixa ți tyxi na peso ston KO Skardutso.itan eutyxia Dipti apo to proto lepto me epistimonikotita Kai anthropic Mou edosan lusi.xoris malista na dextun pliromi.g auto Leo Ute can after sales.edo isxyei prosales..vevea k tha Tous episkeuto amesos me epistrofi patrida.tous euxaristo
  John SbJohn Sb
  09:16 21 Mar 23
  Πάρα πολύ καλό γιατρός με γνώση στο αντικείμενό του και καταρτισμένος. Προσωπικά είχα πάει για ένα πρόβλημα στο πόδι μου και έκτοτε δεν τον αλλάζω.
  Maroussa AntoniouMaroussa Antoniou
  07:29 10 Jul 21
  Γιατρός με γνώσεις και ήθος. Εξετάζει εις βάθος το κάθε περιστατικό και σου παραθέτει τις πιθανές λύσεις του. Πολύ προσιτός άνθρωπος που σου εμπνέει εμπιστοσύνη. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
  js_loader