Συνεργασία του Ηρακλή Κηφισιάς με τον Dr Αναστάσιο Σκαρδούτσο, Ορθοπεδικό Χειρουργό

Ο πρόεδρος κ. Βασίλης Πανάγος και το Δ.Σ. καλοσωρίζει στην οικογένεια του Ηρακλή Κηφισιάς τον Dr. Αναστάσιο Σκαρδούτσο, Ορθοπεδικό Χειρουργό.

Η συνεργασία με τον διακεκριμένο ορθοπεδικό κ.Σκαρδούτσο είναι πρωταρχικός μας στόχος, στο πλαίσιο της προσήλωσης του Ηρακλή, στην διασφάλιση της υγείας των αθλητριών μας και στην δημιουργία των κατάλληλων ποιοτικών συνθηκών που θα αποτελέσουν πρότυπο για την άθλησή τους. Ο Τάσος θα βρίσκεται δίπλα σε όλα τα μέλη του Ηρακλή σε οτιδήποτε χρειαστούν. Ολες οι αθλήτριες τις επόμενες ημέρες θα εξεταστούν απο τον ιατρό μας για την τρέχουσα αγωνιστική χρονιά.

Ποια ειναι η συνεισφορά του αθλητίατρου σε μια ομάδα;

Η περιοχή ευθύνης του αθλητίατρου περιλαμβάνει την πρόληψη τραυματισμών, την ενημέρωση και την επιμόρφωση των αθλητών καθώς και την αντιμετώπιση των τραυματισμών.  Πριν την αρχή της αθλητικής σεζόν εκτιμά τους κινδύνους, συμβουλεύει σε θέματα πρόληψης τραυματισμών, φυσικής κατάστασης και διατροφής και φροντίζει να υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός. Κατα τη διάρκεια της σεζόν είναι σε διαρκή επικοινωνία με το φυσιοθεραπευτή  και αντιμετωπίζει τους τραυματισμούς που προκύπτουν. Μετα το τέλος της σεζόν εκτιμά τους τραυματισμούς που προέκυψαν, ασχολείται με την πρόληψη και φροντίζει για την εξατομικευμένη προπόνηση και αποκατάσταση.

Ποια ειναι η κατάσταση στην ομάδα των γυναικών του Ηρακλή Κηφισιάς;

H ομάδα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών. Οι αθλήτριες βρίσκονται σε παρα πολυ καλό επίπεδο απο πλευράς φυσικής κατάστασης αλλά και απο τεχνικής κατάρτισης. Τα μικροπροβλήματα αντιμετωπίζονται αρκετά αποτελεσματικά πράγμα που μας δίνει σιγουριά για μια επιτυχημένη πορεία στο πρωτάθλημα που ξεκινάει.

Έχετε την τεχνική κατάρτιση να αντιμετωπίσετε με επιτυχία τις απαιτήσεις της ομάδας;

Σπούδασα στην ιατρική σχολή της Λειψίας στη Γερμανία οπου ολοκλήρωσα και τη διδακτορική μου διατριβή το 2004. Ειδικεύτηκα στην ορθοπεδική και εξειδικεύτηκα στην ορθοπεδική χειρουργική εξ ολοκλήρου στη Γερμανία θητεύοντας σε σημαντικές ορθοπεδικές κλινικές. Το 2014 ολοκλήρωσα την εξειδίκευση μου στην υποειδικότητα της αθλητιατρικής και απέκτησα απο τον ιατρικό σύλλογο Έσσης τον τίτλο του αθλητίατρου. Ασχολήθηκα με την αθλητιατρική υποστήριξη και εξέταση των ταλέντων βόλευ της Έσσης, με το παιδικό τμήμα ποδοσφαίρου της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και με το τμήμα Ζιου Ζίτσου της αστυνομίας της Έσσης. Απο το 2014 εως το 2019 διετέλεσα επιμελητής της κλινικής ορθοπεδικής χειρουργικής και αθλητιατρικής του νοσοκομείου Elisabethenstift στο Darmstadt Γερμανίας.